Monday, June 25, 2012

Mydin Manjoi & Mydin Meru Raya Ipoh Dah Bulak!!

Mydin Manjoi & Mydin Meru Raya dh mula beroperasi!! Dua2 mydin ni kira dekat gak la ngan umah aku...Mydin Meru Raya bukak pada bulan 18 mei 2012 & mydin manjoi baru je bukak jumaat lepas, 22 jun 2012.  aku blk ipoh ari sabtu 9 jun, mule singgah umah mil kt manjoi (time tu mydin manjoi blom bukak), pastu mlm tu tibe2 je asben ajak g mydin meru raye so aku pon mmg la suke...ntah la kalo ade tmpt soping baru bukak mmg pantang aku denga...sure nk g rasmi cepat2...so mlm tu cik naufal, cik nayli cik neesa pon sonot la sbb g mydin...mmg besarrrrrrrrrrr gler mydin meru raya nie...rasenyer mydin terbesarrrrrrr di malaysia....oleh sbb aku xde mende nk soping so kami ronda2 kt area luar aje...x masuk pon kt area mydin yg sgt2 luas itu....ruang dlm mmg luas...kirenyer kalo bersesak2 mmg xde masalah la sbb laluan jln luas...tp dengar cite bersesak2 & jem jgk time perasmian mydin meru raye, nk paking pon penuh wpon dh cukup luas paking kt situ....kami p naik tingkat 1 & singgah sat kt area playground, playground ni free je, cik nayli cik neesa sempat la main kt situ...tp ramai sgt budak2 main, budak2 dh besa pon sebok gak nk main kt playground kanak2... nayli n neesa main kejap je, dorg pon rs takot2 nk main...
keesokan arinyer ari ahad kami p lagi ke mydin meru raya lps balik soping dari aeon station 18, kalini p sbb asben ade keje sket kt sana...so kirenyer dh 2 kali la kami p mydin tp tetap x beli ape2 pon...kami mkn kt food court dia, agak menarik gak menu2, harga pon ok la berpatutan...
ms pembukaan mydin manjoi ari jumaat 22 jun, ptg tu lps amek cik naufal, aku singgah umah mil, then ajak cik nayli cik neesa p join mama g mydin manjoi...kami p melenggang je, henpon pon aku xbwk, henbeg pon x bwk, ye la sbb aku dukung naufal,  maleh aku nk beli ape2, cume kami jln2 je dlm mydin manjoi, mydin manjoi pon 2 tingkat, kalo dibandingkan mydin meru raya lebih besar 6 kali ganda dari mydin manjoi....food court mydin manjoi berhadapan ngan pejabat tanah manjoi, pastu kt sebelah food court ade tmpt playground, so kasi chance la nayli n neesa main2 kt situ jap...aku hanya berkesempatan utk buat kad meriah mydin ari sabtu, 23 jun, mydin kasi promosi free daftar kad meriah selama 3 ari dari 22-24 jun, kalo x kena byr rm12 setahun, tunjuk ic je dapat kad meriah mydin & dapat la free gift, aku dpt free gift fair & lovely multi vitamin, mak kwn aku g daftar pagi dpt free gift lain...
perasmian mydin manjoi ialah pada 23 jun 2012, ahad, dirasmikan oleh menteri kewangan (ii) Y.B. Dato' Seri Hj Ahmad Husni Mohamad Hanadzlah, aku x p pon time perasmian, sure jln jem sbb time pembukaan pon jln kt manjoi jadi jem & susah betoi nk paking sampai mydin kena mintak tulun dari rela utk jaga lalulintas....fuhhh manjoi dh berubah & yg beshnye kt ipon ni ada 2 jusco aeon, 2 tesco & 2 mydin.....giant ade 1 & dengar cite econsave nk bukak satu lg branch kt klebang....


7 comments:

  1. more info? ;) http://cahayakeagungan.blogspot.com/2012/06/majlis-perasmian-pasaraya-mydin-manjoi.html

    ReplyDelete
  2. tq 4 drop by...blom sempat nk uplod gamba2...ada gamba2 anak2 posing time mydin in progress ;)

    ReplyDelete
  3. giant ade 2 kak,1 kat bercham 1 kat lost world tambun, kat klebang lak aeon confirm nak bukak sebijik lagi.10 tingkat tahun 2015 siap. kat pengkalan econsave mall nak bukak dekat dgn aeon station 18 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah giant ada 2...lupe plak giant kt bercham tu...betoi ke aeon nk buat kt klebang?? kalo camtu mmg beshhh la!! ;)

      Delete
  4. ya betul. dah confirm pun aeon klebang.. sedang dalam pembinaan.. econsave di pengkalan rasanya tak jadi kot.. buka di jelapang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beshnye ada aeon baru...saya mesti pegi!! ;)

      Delete
  5. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

    pengkhususan Syarikat.
    1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
    2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.

    ReplyDelete